Ajax, Lyon en Porto vechten om AA Gent spits David(19)

Zowel het Belgische Het Laatste Nieuws als ook de doorgaans betrouwbare Franse krant L’Équipe melden dat Ajax interesse heeft in Jonathan David. De 19-jarige Canadese aanvaller, die dinsdag zijn twintigste verjaardag viert, speelt momenteel bij KAA Gent, maar de verwachting is dat hij komende zomer, en misschien al deze winterstop, daar gaat vertrekken. Ajax, FC Porto én Olympique Lyon hebben meer dan gemiddelde interesse in het talent die een prijskaartje van om en nabij twintig miljoen euro om zijn nek heeft hangen.

David zelf zegt er nog niet uit te zijn waar zijn toekomst ligt. “Ik ben er nog niet uit wat me het best zou liggen. Ik heb de kracht voor de Premier League, maar misschien is het beter om nog een tussenstap te zetten, waar ik kan werken aan mijn lichaam en ervaring kan opdoen.”

David is bezig aan zijn tweede seizoen bij Gent. In België scoorde David dit seizoen tot nu toe negen goals en leverde hij zeven assists. Twee jaar geleden pikte Gent hem op bij het Canadese Ottawa Gloucester Hornets. In 2018 maakte hij zijn debuut voor het nationale team van Canada waar hij er lustig op los scoort: In twaalf interlands maar liefst elf treffers.

Related posts