Ajax sluit trainingskamp af met 3-1 overwinning op Club Brugge

Ajax heeft de tweede oefenwedstrijd in Qatar ook winnend weten af te sluiten. Nadat donderdag KAS Eupen werd verslagen was het vandaag Club Brugge dat met 3-1 moest buigen voor de Ajacieden. Trainer Erik ten Hag had vandaag zijn sterkste opstelling het veld ingestuurd.

Na het eerste fluitsignaal nam Ajax gelijk het voortouw en na dertien minuten lag de bal al in het doel omdat Odilon Kossounou de bal achter zijn eigen doelman werkte. Twee minuten later was het weer raak door een verwoestend knal van Hakim Ziyech in de bovenhoek. De koploper van Belgie kwam er niet echt aan te pas al was Ajax soms ook slordig in de afwerking. Een keer moest Andre Onana zich maximaal inspannen maar ging men rusten met een 2-0 voorsprong. In de tweede helft scoorde Quincy Promes al snel de 3-0 en Brugge kroop daarna eindelijk pas uit zijn schulp en werd gevaarlijker voor het doel van Onana. Van den Keybus wist daar zeven minuten voor tijd van te profiteren en schoot de 3-1 eindstand op het bord in het Al Janoub Stadium. Zondag zal Ajax weer terugkeren naar Amsterdam en zich gaan voorbereiden op de competitiewedstrijd van volgende week zondag tegen Sparta.

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui (61. Perr Schuurs), Joel Veltman (79. Justin Timber), Lisandro Martinez (85. Kik Pierie), Nico Tagliafico (79. Juan Castillo), Ryan Gravenberch (46. Razvan Marin), Donny van de Beek, Hakim Ziyech (61. Siem de Jong), Dusan Tadic (79. Kenneth Taylor), Lassina Traoré (69. Naci Ünüvar) Quincy Promes (61.Danilo).

Related posts