Van der Sar: ’Ik denk dat selectie Ajax wel klaar is’

Met het terughalen van Ryan Babel heeft Ajax de selectie in principe rond voor de tweede seizoenshelft, zo laten algemeen directeur Edwin van der Sar en trainer Erik ten Hag weten tegenover De Telegraaf. „Ik denk dat de selectie hiermee wel klaar is”, aldus Van der Sar. „Je hebt een aantal posities, die je gemakkelijk kunt wisselen. En op het middenveld heb je er ook een aantal opties bijgekregen met spelers die zich hebben gemanifesteerd het afgelopen halfjaar. Nog niet heel veel kansen hebben gekregen, maar wel op trainingen en de wedstrijden aan het einde van de eerste competitiehelft hebben laten zien, dat ze progressie hebben getoond. Die moeten in de tweede seizoenshelft door gaan groeien, omdat we ook wel weten, dat volgend jaar wat dragende kracht kwijt kan raken en deze jongens dat dan op moeten vangen.”

Volgens Ten Hag heeft Ajax nog wel gekeken  naar een speler die de afwezigheid van Daley Blind zou kunnen opvangen. Zo was oud-Ajacied Jan Vertonghen in beeld maar de speler van Tottenham Hotspur bleek te duur. in het geruchtencircuit werd ook de optie gesuggereerd om Matthijs de Ligt te huren van Juventus. „Als er een kans zou zijn met een speler die we zochten, dan zouden we het doen. Ik houd niet van wintertransfers. Je krijgt bijna nooit de speler die je wil en de aanpassingstijd is heel kort. Het is nog maar vier maanden. Tegen de tijd dat ze aangepast zijn is het seizoen voorbij en hebben ze geen bijdrage”, aldus Ten Hag.

Blind is herstellende van een ingreep, waarbij hij preventief een subcutane ICD ingebracht heeft gekregen na een hartspierontsteking. „Daley heeft een aantal testen gedaan begin januari. Van daaruit heeft hij een langere vakantie gekregen. Hij zit nu vlak in de buurt, in Dubai”, aldus Van der Sar. „Als hij weer terugkomt, gaan we verder met het herstel. Het is niet te zeggen hoe lang dat duurt. Dat ligt aan de testen die hij gaat doen als hij terugkomt. Dat wordt allemaal heel zorgvuldig gedaan. Van daaruit wordt het trainingspakket opgevoerd. Het is duidelijk dat Daley een heel belangrijke speler is voor ons en we hopen dat hij snel zijn vertrouwde plek kan innemen.”

Van der Sar ziet ook geen noodzaak om een vervanger voor Blind te halen. „We hebben genoeg opties met Alvarez, Schuurs, Martinez en Veltman. En Pierie kan ook nog, hoewel hij een lastige periode doormaakt. Ik had verwacht – en hijzelf waarschijnlijk ook – dat hij wat verder zou zijn geweest.”

Ten Hag laat in Qatar Edson Alvarez op trainingen en ook in de wedstrijd tegen KAS Eupen centraal achterin spelen, waar de Mexicaan eerder voornamelijk op het middenveld actief was. „Hij is een centrale verdediger die ook op het middenveld uit de voeten kan. Ik heb continu in mijn hoofd gehad om de winterperiode te benutten om Alvarez achterin te benutten. Hij maakt een goede indruk. In het Ajax-spel moet hij wel aan een aantal zaken werken, dat is ook duidelijk. Maar je ziet wel dat hij kwaliteiten heeft om op die positie te gaan spelen.”

Related posts

1 Comment

  1. Bakkie

    Goeie ontwikkelingen… Alvarez en Blind zouden een goed verdedigingsduo kunnen worden. Blind technisch en tactisch heel sterk, Alvarez voor de duelkracht en kopkracht.

Comments are closed.