Siem de Jong: ‘In de zomer ga ik kiezen om wedstrijden te spelen; Ik kan nog wel wat jaren door’

Siem de Jong speelde in het oefenduel tegen KAS Eupen (2-0 winst) eindelijk weer eens een hele wedstrijd. De Jong zit dit seizoen namelijk meer dan hem lief is op de bank bij Ajax en moet het doen met spaarzame invalbeurten. Hij beseft dat dat zijn rol is, maar het knaagt wel aan hem. ‘Natuurlijk is dat wel eens frustrerend. Je werkt hard en traint veel, maar de volgende stap is de wedstrijd… Het is lekker om weer negentig minuten te spelen, het was wel vrij pittig aan het einde. Voor mij persoonlijk is het lekker, ik voel ook dat ik het nodig heb’, zo verteled hij tegenover VI.

‘Het is ook moeilijk. Ik kom er vaak in de laatste minuten in, in een moeilijke situatie in een wedstrijd of als de wedstrijd al is gespeeld. Dan moet je scherp zijn. Helaas heb ik in de eerste helft van het seizoen op de paar momenten dat ik erin kwam die momentjes net niet gepakt. Ik ben ook niet iemand die in zijn eentje in drie minuten het verschil maakt.’

De Jong kent de kritiek op zijn persoon, hij zou te oud en te blessuregevoelig zijn. Tijdens de trainingen logenstraft hij die kritiek. Alleen ontbreekt de bevestiging binnen de lijnen. ‘Ik snap waar het vandaan komt. Ik heb de laatste jaren te weinig gespeeld. Dat is ook frustrerend voor mij. Ik heb de laatste jaren geprobeerd steeds een stap te zetten om meer te spelen, maar door verschillende redenen pakt dat steeds net niet goed uit. Ik ben wel aan het praten met de club. Het is een lastige situatie. Ik voel me hier thuis en wil het team tot het einde van het seizoen helpen’, zegt De Jong, wiens contract over een half jaar afloopt. Een winters vertrek lijkt uitgesloten. ‘Ik weet niet wat er nu gaat gebeuren, maar in de zomer ga ik wel kiezen voor wedstrijden spelen. Dat is wel de bedoeling. Ik wil ergens aan spelen toekomen. Ik ben komende zomer 31 jaar, ik kan nog wel wat jaren door.’

Related posts

2 Comments

  1. Charka53

    Gelijk heb je Siem er zijn altijd clubjes waar je zeker van waarde kan zijn je bent nog te goed voor een bankzitter alleen bij Ajax ligt de lat toch wat hoger.

  2. Sluk

    Siem de Jong moet veel meer minuten maken om echt van waarde te zijn voor Ajax, met die korte inval beurtjes wordt het hem niet. Maar in het huidige Ajax zie ik hem die speeltijd niet krijgen. Ik denk dat de Siem de Jong uit 2011 ook tekort zou komen voor een basisplaats in dit Ajax.

Comments are closed.