‘Norwich wil aan Heerenveen verhuurde Botman per direct overnemen’

Norwich City heeft zich bij Ajax gemeld voor Sven Botman, zo meldt De Telegraaf. De negentienjarige centrumverdediger wordt dit seizoen verhuurd aan sc Heerenveen, waar hij een goede indruk heeft achtergelaten in de eerste seizoenshelft. De hekkensluiter van de Premier League wil het talent per direct overnemen van Ajax, waar zijn contract doorloopt tot medio 2022. Door de interesse vanuit Engeland moet Ajax wellicht eerder dan gepland een besluit nemen over de toekomst van Botman.

Volgens De Telegraaf kan Ajax niet de hoofdprijs vragen voor de verdediger, die bij Ajax nog een jeugdcontract heeft. Bij de Engelse degradatiekandidaat zou een veel lucratievere en langere verbintenis voor hem klaarliggen. Botman mag zich dit seizoen vaste basisspeler noemen in Friesland en kwam in achttien competitiewedstrijden tot twee doelpunten en vier assists.

Bij sc Heerenveen heeft men er vertrouwen in dat Sven Botman ook na het sluiten van de transfermarkt in januari in Friesland speelt. Technisch manager Gerry Hamstra van sc Heerenveen geeft aan dat Ajax niet zomaar kan besluiten hem nu te verkopen. ‘We hebben een overeenkomst voor een jaar. Verder kan ik er niks over zeggen’, zegt hij tegen de Leeuwarder Courant.

Related posts