‘Ajax wil De Ligt voor half jaar huren van Juventus’

Een opvallend gerucht vanuit Italië: Ajax zou overwegen Matthijs de Ligt voor een half jaar te huren van Juventus. De Ligt vertrok afgelopen zomer van Ajax naar Juventus maar kan daar tot op dit moment nog niet overtuigen en is zelfs op de bank belend. Ajax zou de situatie van De Ligt nauwlettend in de gaten houden en De Ligt voor een half jaar willen huren, als we tenminste het Portugese A Bola mogen geloven. Met het oog op het EK en de afwezigheid van Daley Blind bij Ajax in de verdediging lijkt het op het eerste oog geen gekke gedachte. Of Juventus ook open staat voor een verhuur is onduidelijk.

De kans op speelminuten voor De Ligt in Turijn wordt zelfs misschien steeds kleiner want de verwachting is dat aanvoerder Giorgio Chiellini in februari al terugkeert in de selectie. Volgens Italiaanse media herstelt de 35-jarige verdediger goed van een zware knieblessure.

het Italiaanse sportmedium Tuttosport verwacht echter dat De Ligt vol voor zijn kans blijft gaan bij Juventus. Hij maakt zich, volgens dit medium ’totaal geen zorgen’. In de laatste weken kampte De Ligtj met fysieke klachten aan schouder en bovenbeen. De Ligt zou zich nu volledig richten op de trainingen. De verdediger wil weer honderd procent fit worden en zich terug in het elftal knokken ten kostte van  Demiral of Leonardo Bonucci. ‘Hij laat zich niet kennen. In de komende weken zal de Nederlander weer terugkeren in het elftal’, zo voorspelt Tuttosport zelfs.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Dat zou geweldig zijn voor Ajax en zeker voor Mathijs die jongen gaat dood op de bank.

Comments are closed.