‘Ajax wil met Griekse doelman Vlachodimos(25) opnieuw shoppen bij Benfica’

Ajax huurt momenteel Bruno Varela van Benfica. Volgens de Portugese Sportkrant Sportime heeft Ajax wederom een doelman van de Portugezen op het oog. Het zou gaan om Odysseas Vlachodimos. Inmiddels nemen ook andere Portugese media als A BOLA en Record het gerucht over. Volgens de Portugezen heeft Directeur voetbalzaken Marc Overmars al een eerste gesprek met de vertegenwoordigers van de 25-jarige doelman achter de rug. De zesvoudig international van de Griekse nationale ploeg speelt sinds de zomer van 2018 voor Benfica, dat hem destijds voor een kleine 2,5 miljoen euro overnam van Panathinaikos.

Vlachodimos is in Duitsland geboren en speelde in de jeugd bij VfB Stuttgart. Inmiddels verdedigde hij al 72 keer de goal van Benfica. Vlachodimos heeft een afkoopsom van zestig miljoen euro in zijn tot medio 2024 doorlopende contract. Volgens Sportime zou Benfica genoegen nemen met een transfersom van om en nabij de vijftien à twintig miljoen euro.

De eveneens 25-ajrige Bruno Varela lijkt niet in aanmerking te komen voor de positie van eerste doelman bijAjax. Met Kjell Scherpen en Dominik Kotarski heeft de club twee negentienjarige keepers in de gelederen met potentie maar komt een definitieve stap naar eerste doelman voor hen nog te vroeg komende zomer als Onana wellicht vertrekt..

Related posts