Van Bronckhorst nieuwe trainer partnerclub Ajax; Guangzhou

Giovanni van Bronckhorst gaat zich definitief verbinden aan Guangzhou R&F in China, zo meldt De Telegraaf vandaag. Een opvallende stap voor Van Bronckhorst, daar hij als ex-trainer van Feyenoord aansluit bij een partnerclub van Ajax. Het Algemeen Dagblad verzekert echter dat Ajax geen rol van betekenis heeft gespeeld in de aanstelling. Ajax lanceerde tijdens het Winterfestival afgelopen zondag de documentaire ‘Ajax in China; het is geen Amsterdam’ waarin de samenwerking met Guangzhou uitvoerig belicht werd.

Volgens de krant maakte het nieuws dat Van Bronckhorst naar een partnerclub van Ajax vertrekt veel los bij de achterban van Feyenoord. Volgens ingewijden staat de opleiding van de Chinese club echter ‘ver af’ van het eerste elftal, zo meldt het dagblad. ‘Ed Engelkes is weliswaar technisch directeur van de jeugdafdeling, de tribune daar is vernoemd naar Ajax-directeur Edwin van der Sar en een trainingsveld zelfs naar Ronald de Boer, maar dat beperkt zich allemaal tot het jeugdcomplex van de club. Een accommodatie die op vier uur rijden ligt van waar het eerste elftal dagelijks de trainingen afwerkt’, zo verzekert het AD.

De benoeming van Van Bronckhorst heeft volgens het management van de coach ‘helemaal niets te maken’ met de invloed van Ajax. Guangzhou R&F neemt afscheid van trainer Dragan Stojkovic, waarna Van Bronckhorst zijn intrede zal doen. Aan de Nederlander de taak de club beter te laten draaien en hoger te laten eindigen dan de twaalfde plek in de Chinese Super League afgelopen seizoen.

Related posts