There are no ads, please add some


De Telegraaf: ‘Ajax haakt af op salaris en transfersom Vertonghen; veel te duur voor Ajax’

Ajax heeft inderdaad geïnformeerd of het mogelijk is Jan Vertonghen terug naar Amsterdam te halen maar de 32-jarige verdediger is te duur, zo meldt De Telegraaf vanochtend. Meerdere bronnen hebben tegenover de krant bevestigt dat directeur voetbalzaken Marc Overmars een visje heeft uitgegooid bij Vertonghens zaakwaarnemer, ex-Ajacied Tom de Mul. Die verzekerde Overmars dat de Belg in principe openstaat voor een terugkeer naar Amsterdam. De Mul laat volgens de krant weten dat Vertonghen openstaat voor een terugkeer naar Amsterdam, maar het hoge salaris van de routinier vormt het struikelblok. De Rode Duivel verdient in Londen een salaris van naar verluidt 80 tot 90 duizend euro per week, circa vier tot vijf miljoen op jaarbasis. Dat bedrag – of zelfs een flink deel daarvan – is Ajax te gortig.

De Telegraaf schrijft donderdagavond dat Vertonghen vanwege zijn winnaarsmentaliteit en ervaring gezien werd als tussentijdse versterking. Als Ajax deze maand tot actie zou willen overgaan, zal Tottenham Hotspur een vergoeding willen zien. Het contract van de verdediger loopt komende zomer af en dus heeft de Londense club recht op een transfersom. Diverse clubs hebben belangstelling voor de Belgisch international, waardoor the Spurs hoog in de boom kunnen gaan zitten. Volgens de krant zou Tottenham minimaal de betaalde transfersom uit 2012 (12,5 miljoen euro) willen terugzien en ook dat bedrag zou onbespreekbaar zijn voor Ajax. Vertonghen heeft vanwege zijn leeftijd immers geen restwaarde meer.

Wanneer de persoonlijke eisen van Vertonghen en zijn transfersom niet zullen dalen, zal Overmars verder zoeken naar een verdedigende versterking. Wanneer deze niet wordt gevonden, zal naar verwachting Perr Schuurs het vertrouwen krijgen, aldus De Telegraaf.

Gerelateerde posts

1 reactie

  1. Bakkie

    Rustig afwachten…
    Als zijn contract deze zomer afloopt nog eens informeren. Dan kan hij kiezen of hij voor het grote geld gaat (China? VS?) of zijn hart volgt en wat salaris in wil leveren

Reageren is niet mogelijk.