Marin spreekt van moeilijkste periode fase uit loopbaan maar denkt niet aan vertrek

Razvan Marin kwam afgelopen zomer voor twaalf miljoen euro over van Standard Luik naar Ajax en leek aanvankeleijk een vaste basisspeler. Enkele maanden later is de situatie geheel anders, want de middenvelder is doorgaans bankzitter. Marin is naar eigen zeggen in de moeilijkste fase van zijn nog prille loopbaan aanbeland.

“Toen ik naar Ajax kwam om mijn contract te ondertekenen en een rondleiding kreeg door het stadion, was ik meteen enthousiast”, aldus Marin in gesprek met het Roemeense medium Fanatik. “Ajax had een geweldig seizoen achter de rug en is een van de grootste clubs ter wereld. We dachten eigenlijk niet aan andere clubs, Ajax was ook de eerste club die concreet was. Dit moment is de moeilijkste en tevens meest gevoelige voor mij. Ik kom niet veel aan spelen toe en als je niet veel speelt, dan ben je ook niet gelukkig. Er komen nu veel gedachten bij elkaar, maar ik probeer desondanks om positief te blijven en gewoon mijn werk te doen.”

Marin heeft ondanks zijn situatie geduld. Een tussentijds vertrek bij Ajax is vooralsnog geen optie. “Ik denk er niet aan om al zo snel te vertrekken. Het gaat om Ajax, een erg grote club waar veel concurrentie is. Elk moment kan een speler doorbreken vanuit de jeugdopleiding. Ik heb geen haast en probeer geduldig te blijven. Ik speelde de eerste zeven of acht wedstrijden, maar er waren andere verwachtingen van mij. Momenteel kan ik alleen maar wachten op mijn kans.” De verbintenis van Marin in de Johan Cruijff ArenA loopt door tot medio 2024.

Related posts

1 Comment

  1. Bakkie

    Hij heeft op mij ook nog geen grote indruk weten te maken. Maar aangezien we Daley nog wel even kwijt zullen zijn, zal Marin meer kansen gaan krijgen. Ik gun het hem wel, lijkt me een prima gozer

Comments are closed.