‘Ajax zet in op winterse hereniging met Vertonghen; Financiële eisen mogelijk struikelblok’

Ajax wil zich deze winterstop versterken met Jan Vertonghen, zo melden diverse media waaronder The Telegraph. Mogelijk komt een hernieuwde samenwerking tussen Ajax en Vertonghen in een stroomversnelling door een ontstoken hartspier bij Daley Blind, zo suggereert de Engelse krant. Het is onduidelijk hoe ernstig de kwaal is bij de Oranje-international en of hij dit seizoen nog veel gaat spelen. Zodoende zou Ajax om zich heen kijken, met Vertonghen mogelijk als winterse versterking tot gevolg.

De 32-jarige Vertonghen ligt bij Tottenham Hotspur nog tot komende zomer vast, waardoor de Belgisch international deze winter voor een relatief goedkoop bedrag op te pikken is. Onderhandelingen over een nieuw contract tussen Vertonghen en Tottenham hebben vooralsnog niets opgeleverd. Vanaf vandaag mag de Belg praten met eventuele toekomstige werkgevers over een dienstverband voor na de zomer. Naast Ajax zou ook Napoli azen op een samenwerking met Vertonghen, die eerder al actief was bij Ajax.

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws lijkt het er echter op dat Ajax in de strijd om Vertonghen ‘op zijn financiële limieten dreigt te gaan botsen’. Volgens de Belgen is de kans klein dat Vertonghen alsnog zijn contract bij Tottenham Hotspur gaat verlengen. The Spurs zouden graag met de verdediger verder gaan, maar de contractonderhandelingen zitten in het ‘slop’ en akkoord blijft voorlopig uit. Dat de Engelse club en de Belgische verdediger het maar niet eens worden over een langere verbintenis, is volgens Spurs-manager José Mourinho de schuld van de zaakwaarnemers van Vertonghen.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars zou de lijnen met voormalig spelers van Ajax kort houden, zonder direct concreet te worden. Er bestaat zodoende contact en de Amsterdammers denken er volgens de Belgische krant over om Vertonghen terug te halen. Ajax vreest in de jacht op de verdediger echter op ‘zijn financiële limieten te gaan botsen’ en er bestaat tevens de nodige concurrentie. Napoli werd eerder al genoemd als geïnteresseerde, maar Internazionale zou Vertonghen ook op het lijstje hebben staan.

Er lijkt na acht jaar een einde te gaan komen aan de periode van Vertonghen bij Tottenham Hotspur. In de zomer van 2012 werd Vertonghen voor circa 12,5 miljoen euro verkocht aan the Spurs, waar de verdediger uitgroeide tot een gewaardeerde kracht. Ook onder José Mourinho is Vertonghen verzekerd van veel speelminuten. De Belg speelt bij de Londenaren veelal als centrale verdediger, maar is ook regelmatig als linksback te bewonderen geweest.

Related posts