Raiola verklaart keuze van De Ligt voor Juventus

Matthijs de Ligt kende geen vlekkeloze eerste seizoenshelft bij Juventus. De Ligt had aan het eind van vorig seizoen de clubs voor het uitzoeken. Hij koos er uiteindelijk voor om Ajax te verruilen voor Juventus. Mino Raiola, zaakwaarnemer van De Ligt, vertelt in een interview met La Repubblica waarom de keuzedestijds op la Vecchia Signora viel. “Ik had De Ligt praktisch overal naartoe kunnen brengen. Overal. Maar hij wil de beste verdediger ter de wereld worden en zei tegen me: ‘Mino, ik moet naar het Harvard voor verdedigers’. Daarom kozen we voor Juventus, om een diploma te halen”, aldus Raiola.

De Ligt, die in Turijn een contract tot medio 2024 heeft ondertekend, speelde dit seizoen tot dusver zeventien wedstrijden, waarvan zestien duels als basisspeler.

Related posts