Ajax en Cruzeiro akkoord over definitieve verkoop Orejuela

Het Braziliaanse Cruzeiro meldt via haar officiële website dat het een akkoord heeft bereikt met Ajax over de definitieve overname van Luis Orejuela. De Colombiaan was vanaf de winterstop van vorig jaar al voor een jaar verhuurd aan Cruzeiro. De Braziliaanse club betaalt ongeveer anderhalf miljoen euro voor de 24-jarige back. Ajax heeft bedongen dat het vijftig procent van de transferrechten behoudt in geval Orejuela doorverkocht wordt. Het contract van Orejuela bij Ajax liep nog tot medio 2022. Ajax nam hem in de zomer van 2017 voor ruim 3,5 miljoen over van Deportivo Cali. Tot een echte doorbraak kwam het nooit. In totaal kwam de verdediger tot slechts vier optredens in de hoofdmacht van Ajax.

Aanvankelijk leken beide clubs maar niet tot een akkoord te kunnen komen. Cruzeiro hikte vooral tegen het hoge salaris van Orejuela bij Ajax aan; naar verluidt zo’n 400.000 euro per jaar.

Related posts