Tweede Ajax Winterfestival groot succes: Dag vol clubhistorie, docu’s en interviews

Het Ajax Winterfestival stond zondag voor de tweede keer in de clubhistorie op het programma. Een dag vol documentaires, interviews, oude bekenden en nog veel meer. Zo waren er documentaires zoals 1995; We are the Champions over het Ajax van 1995 waar Ronald de Boer en Gerard van der Lem aanschoven om enkele leuke anekdotes te vertellen. Bennie Muller en Sjaak Swart (foto) gaven hun aanvullingen bij de docu ‘Sjakie, een leven lang Ajacied’ Ook mooi was de documentaire ‘De beer van de Meer’ over de legendarische doelman Piet Schrijvers die kampt met Alzheimer maar gesteund door zijn zoon en kleinkinderen toch aanwezig was. Extra bijzonder was dat de documentaire Ajax in China: ‘Het is geen Amsterdam’ in voorpremière ging. Deze documentaire geeft een prachtig inzicht in het enorme cultuur. Alle bezoekers werden tenslotte bij het verlaten van de ArenA getrakteerd op een schitterend boek’Het ultieme fanboek’ van Youri van den Busken. En dus kon iedereen terugkijken op wederom geslaagd mooi dagje Ajax! Bekijk hier de video.

Related posts