Ajax wint in Dubai samen met Benfica de award voor beste jeugdopleiding van het jaar

Ajax is bij de uitreiking van de Global Soccer Awards in de prijzen gevallen. Ajax mocht de award voor beste jeugdopleiding van het jaar in ontvangst nemen. Edwin van der Sar nam op het gala in Dubai namens Ajax de prijs in ontvangst. De Amsterdammers moeten de uitverkiezing delen met Benfica, dat de prijs eerder in 2015 won. De Globe Soccer Awards worden georganiseerd door de EFAA (European Association of Player’s Agents) and the ECA (European Club Association)

Bij Ajax werden afgelopen jaar Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong voor giga-bedragen verkocht en kregen onder andere jeugd-exponenten Noussair Mazraoui en Sergino Dest een basisplaats. Ook zijn Donny van de Beek, Joël Veltman en Daley Blind zelf opgeleid. Ajax behaalde dit jaar de halve finale van de Champions League en won de landstitel, het bekertoernooi en de Johan Cruijffschaal. Met o.a. Ekkelenkamp, Gravenberch, Traore en Ünüvar kloppen er al weer flink wat nieuwe talenten aan de poort van de Amsterdam ArenA.

Related posts