Ajax en Cruzeiro kunnen het maar niet eens worden over overname Orejuela

Luis Orejuela werd exact een jaar geleden door Ajax voor één jaar verhuurd aan het Braziliaanse Cruzeiro, dat de Colombiaan definitief over wil nemen, maar over de voorwaarden kunnen beide clubs het maar niet eens worden. Cruzeiro kan Orejuela voor 1,3 miljoen euro overkopen van Ajax, maar doordat de club gedegradeerd is naar de Braziliaanse Serie B heeft de club moeite om dat bedrag op tafel te leggen, zo meldt UOL Esporte. Ajax wil Orejuela eventueel wel opnieuw verhuren aan Cruzeiro maar alleen als die club de garantie geeft dat het afgesproken bedrag betaald wordt en zijn volledige salaris wordt overgenomen. Orejuela schijnt bij Ajax rond de 400.000 euro per jaar te verdienen. Orejuela ligt bij Ajax nog tot 2022 vast. Hij werd voor 4,5 miljoen euro overgenomen van Deportivo Cali, maar mislukte in Amsterdam.

Mocht Ajax er niet met Cruzeiro uitkomen dan zijn ook twee andere Braziliaanse clubs geinteresseerd in de diensten van Orejuela. Het zou gaan om Santos en Flamengo. Ajax zou met Flamengo al akkoord zijn, maar dat werd door Braziliaanse media later weer tegengesproken. Mocht Ajax er met de Braziliaanse clubs niet uitkomen dat moet Orejuela zich na de kerstvakantie gewoon weer melden in Amsterdam.

Related posts