‘Voormalig Ajacieden Schöne en Younes mogelijk betrokken in ruil-deal’

Lasse Schöne gaat Genoa mogelijk verlaten voor een nieuw avontuur bij Napoli, zo meldt het Algemeen Dagblad vandaag. De 33-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer over van Ajax en is vaste basisspeler bij de hekkensluiter van de Serie A. Napoli ziet in de Deen volgens de krant de gewenste spelverdeler op het middenveld. De cub uit Napels wil een andere oud-Ajacied; Amin Younes, in de deal betrekken. Younes zou dan op zijn beurt de overstap naar Genoa moeten maken. De Duitse buitenspeler heeft bij Napoli een bijrol. Hij verliet Ajax in de zomer van 2018 voor een avontuur in de Serie A, maar vooralsnog is zijn dienstverband bij Napoli geen succes. Dit seizoen kwam de bankzitter niet verder dan 148 speelminuten in alle competities.

Eerder deze week bracht de journalist Nicoló Schira van La Gazzetta dello Sport naar buiten dat Genoa in januari verschillende spelers wil aantrekken in de strijd tegen degradatie. Daarvoor moet echter wel ruimte worden gemaakt in het budget. De 33-jarige Schöne, een van de grootverdieners bij de degradatiekandidaat met een contract tot medio 2021, zou daarom mogen vertrekken.

Related posts