Ajax neemt maar liefst acht talenten mee op trainingskamp naar Quatar

Ajax neemt deze winter een vijftal talenten mee op trainingskamp naar Qatar, zo meldt De Telegraaf. Naast Jurgen Ekkelenkamp, Lassina Traoré en Ryan Gravenberch zijn ook Naci Ünüva, Quinten en Jurriën Timber, Kenneth Taylor en Sontje Hansen uitgenodigd voor de trip in voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De eerste drie maakten afgelopen zondag nog hun basisdebuut in de Eredivisie en bekroonden die middag allen zelf met het maken van een goal. Het is voor het vijftal van Ajax onder 19 een beloning voor hun goede spel in de UEFA Youth League en een nieuw signaal van Ten Hag.

De jeugdopleiding is de levensader van Ajax, maar op De Toekomst klonken steeds meer geluiden dat de doorstroming naar het eerste stagneerde, omdat de trainer volhardde in het opstellen van Razvan Marin en Edson Alvarez. De invalbeurten van Siem de Jong waren de opleiders helemaal een doorn in het oog.

Inmiddels lijkt Ten Hag ervan overtuigd dat de jeugd de toekomst heeft. In Qatar, waar Ajax van 4 tot en met 12 januari verblijft, wil hij de jonge spelers van dichtbij bekijken. Taylor, Hansen en Ünüvar waren van de partij op het WK Onder 17 en gelden als grote talenten.

Related posts