Ten Hag prijst samenhang tussen jonge en oudere spelers: ‘We hebben ervan genoten, de fans denk ik ook’

Erik ten Hag verbaasde tegen ADO Den Haag (6-1 winst) met zijn opstellingen met basisplaatsen voor maar liefst drie jongelingen; Lassina Traoré, Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch tegen ADO Den Haag. ‘Dat zijn jongens die al een tijdje bij ons zijn. Ze weten hoe we moeten voetballen, vanuit de principes van ons spel. Als de uitvoering dan goed is, zoals vandaag, dan kunnen ze het. Een aantal jongeren worden dan meegetrokken door de ouderen en dat is mooi om te zien’, aldus Ten Hag. Het was ook deels uit nood geboren. Zo had Ten Hag te maken met een niet fitte Klaas-Jan Huntelaar. De spits haakte zondagochtend af, waardoor Traore in de spits mocht starten.

Erik ten Hag hoopte op diepgang van de jonge spits, samen met Donny van de Beek en Jurgen Ekkelenkamp. Ryan Gravenberch moest voor voetballend vermogen van achteruit gaan zorgen. ‘We verwachten we een Den Haag dat compact speelt. We moeten voetbal van achteruit hebben, vandaar Ryan op het middenveld. En we hebben niet heel veel diepgaande mensen voorin. Dat wordt nu misschien iets anders doordat Traoré speelt, maar met Van de Beek en Ekkelenkamp op het middenveld verwachten we dat’, aldus Ten Hag vooraf.

Erik ten Hag is blij met de dynamiek tussen de oudere en jongere spelers binnen de spelersselectie van Ajax. Zondag tegen ADO Den Haag stond er een mix van beide categorieën op het veld en diens optreden kon de oefenmeester bekoren. ‘We hebben ervan genoten, de fans denk ik ook. Zes goals, met nog een smetje aan het einde. Maar dat is ze vergeven’, aldus Ten Hag voor de camera van FoxSports. Hij doelt daarbij op de penalty en de onnodige gele kaart voor Andre Onana. ‘Ik denk dat ze dat uitstekend hebben gedaan. ADO had duidelijk geen antwoord op het positiespel van achteruit. Dan zie je dat we mensen tussen de linies aan de bal krijgen. Als je Gravenberch dan aan de bal krijgt, die kan daar iets mee.’

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Ik heb zeker genoten en nu zie je maar dat we goed bezig zijn bij Ajax en we vaker de jeugd kunnen inpassen dus niet meer van die miskopen doen we hebben genoeg in huis.

Comments are closed.