Jeugdig fris Ajax met speels gemak langs ADO: 6-1

Ajax heeft in eigen huis tegen ADO optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van AZ van zaterdag tegen Sparta (3-0). De club uit Den Haag werd met ruime cijfers naar huis gestuurd: 6-1. Bekijk hier ons fotoverslag van deze wedstrijd.

Ajax deed er vanaf het begin alles aan om het jaar positief af te sluiten. ADO werd direct met de rug tegen de muur gedrukt en keek na een kwartier tegen een achterstand aan. Hakim Ziyech dribbelde vanaf rechts naar binnen en schoot raak. Een kleine tien minuten later liet Ziyech zich weer zien in de Johan Cruijff ArenA, maar dit keer als aangever. Ziyech zag Donny van de Beek het strafschopgebied in rennen en legde de bal panklaar bij de tweede paal. Van de Beek kon vervolgens afronden: 2-0.

Voordat de ploegen de kleedkamers opzochten waren het nog twee Ajax-jongelingen die de ruststand op het scorebord zetten. Jurgen Ekkelenkamp was verantwoordelijk voor de 3-0 en Ryan Gravenberch maakte kort daarna zijn eerste Eredivisiegoal voor Ajax. Ziyech was achtergebleven in de kleedkamer, omdat hij bij trainer Erik ten Hag had aangegeven gewisseld te willen worden. Ook zonder Ziyech ging de landskampioen vrolijk verder met het opschroeven van het doelsaldo. Dit maal was het Dusan Tadic die het doelpunt voor zijn rekening nam.

De derde basisdebutant bij Ajax, naast Ekkelenkamp en Gravenberch, was Lassina Traoré. De spits uit Burkina Faso schiet er in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax de ene na de andere in en is nu ook begonnen met scoren in de Eredivisie. Hij kopte na een dik uur Ajax naar 6-0.

Vlak voor het eindsignaal kreeg ADO nog een strafschop. Lisandro Martinez maakte een overtreding op Crysencio Summerville, die vlak daarvoor bij een opstootje betrokken was met Nicolas Tagliafico. Vanaf de stip tekende John Goossens voor de eindstand aan: 6-1.

Zo sluit Ajax het jaar af met een klinkende zege en gaat daarnaast de winterstop in als koploper van de Eredivisie, met drie punten voorsprong op nummer twee AZ.

Ajax – ADO Den Haag 6-1 (4-0)
15. Hakim Ziyech 1-0
24. Donny van de Beek 2-0
37. Jurgen Ekkelenkamp 3-0
39. Ryan Gravenberch 4-0
48. Dusan Tadić 5-0
63. Lassina Traoré 6-0
90+2 John Goossens (pen.) 6-1

Opstelling Ajax:
Onana; Dest, Veltman, Martínez, Tagliafico; Van de Beek (54.Marin), Ekkelenkamp (79.Hansen), Gravenberch; Ziyech (46.Lang), Traoré, Tadić.

Opstelling ADO Den Haag:
Koopmans; Van Ewijk (56.Falkenburg), Bakker, Pinas, Meijers; Immers, Malone, Haye; Summerville, Necid (68. Van Kleef), Goossens.

Related posts