Daley Blind heeft een ontstoken hartspier, herstel duurt drie tot zes maanden

Daley Blind is de afgelopen dagen intensief medisch onderzocht en er is gebleken dat hij een ontstoken hartspier heeft. Tijdens de wedstrijd Ajax – Valencia had hij kort last van duizeligheid en naar aanleiding van dit voorval werd besloten hem grondig te onderzoeken.

Er is bij Daley preventief een subcutane ICD geplaatst. Dit apparaat bewaakt onderhuids doorlopend zijn hart om direct behandeling te kunnen bieden bij plotselinge hartstilstand. Door deze ingreep, die gisteren heeft plaatsgevonden, gaat de 29-jarige international begin januari niet met de selectie op trainingskamp, maar zal hij in Amsterdam verder werken aan zijn herstel. De behandelend cardioloog heeft inmiddels laten weten dat er bij de ontsteking drie mogelijke uitkomsten zijn namelijk een volledig herstel, een kleine beschadiging of progressieve schade. Rust is zodoende belangrijk en het herstel duurt meestal drie tot zes maanden.

Related posts