‘Stengs en Boadu in winterstop niet te koop; AZ wil zich juist zelf versterken’

Ajax is naarstig op zoek naar aanvallende versterkingen nu de club een aantal aanvallers mist wegens blessures en er al drie wedstrijden op rij niet in wordt geslaagd doel te treffen. Als mogelijke versterkingen zingen al langer de namen rond van de AZ revelaties Calvin Stengs en Myron Boadu. Ajax hoeft echter deze winterstop geen pogingen te wagen om het duo los te weken uit Alkmaar. Volgens technisch Directeur Max Huiberts van AZ zijn beide spelers namelijk deze winteratop zeker niet te koop. AZ wil de tweede seizoenshelft de kampioensstrijd met Ajax aan blijven gaan en ook in de Europa League zo ver mogelijk komen. De club heeft ambities en daar past verkoop van haar beste spelers niet bij. Sterker nog; AZ gaat zelf de transfermarkt op om defensieve versterking te halen nu Pantelis Hatzidiakos langdurig geblesseerd is en Ron Vlaar al weken ook met fysieke problemen kampt.

“Het is best aannemelijk dat wij op zoek gaan naar een centrale verdediger in de winterstop”, aldus AZ-trainer Arne Slot, die momenteel wordt Jordy Clasie gebruikt als centrale verdediger, in gesprek met NU.nl. Slot wil echter ruimer in de keuzes zitten, en niet in de problemen komen als ook Clasie geblesseerd raakt. “Als we een nieuwe verdediger halen, dan is het ook niet zo dat hij meteen gaat spelen als Jordy het zo goed blijft doen”, aldus de AZ-trainer, die weet dat zijn selectie minder breed is dan die van titelconcurrent Ajax. “Als wij zo’n blessurehoos krijgen als Ajax nu heeft, moeten wij wel terugvallen op andere spelers dan zij.”

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Gelijk hebben ze je gaat je elftal niet afbreken als je denkt dat je kampioen van Nederland kunt worden .

Comments are closed.