Live AZ – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zondagmiddag de uitwedstrijd tegen AZ op het programma.  Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen. 

Karakteristieken
AZ en Ajax treffen elkaar voor de 41ste keer in Alkmaar en daarin wist Ajax 21 keer te winnen en was er negen keer een overwinning voor de thuisploeg. AZ speelt voor de eerste keer sinds 4 augustus weer een duel in het eigen stadion.Op 10 augustus stortte een deel van het dak in,waarna AZ voor de thuisduels uitweek naar Den Haag. Ajax staat momenteel op de eerste plaats in de competitie met 41 punten uit 16 wedstrijden. AZ volgt op een tweede plaats met 38 punten uit 16 wedstrijden.

Makkelie aangewezen als scheidsrechter
De KNVB heeft Danny Makkelie aangewezen als scheidsrechter bij de wedstrijd tussen AZ en Ajax. Hij wordt geassisteerd door Hessel Steegstra en Mario Diks terwijl Jochem Kamphuis de vierde official zal zijn. De VAR wordt geleid door Kevin Blom.

Ten Hag verwacht absentie Promes
Erik ten Hag verwacht dat hij aankomende zondag opnieuw niet kan beschikken over Quincy Promes die last heeft van een vervelende kuitblessure. Naast Promes kampen ook middenvelder Hakim Ziyech en linksback Nicolás Tagliafico met (lichte) blessures. “Maar in tegenstelling tot Promes verwacht ik wel dat zij kunnen spelen”, aldus Ten Hag. De trainer verwacht niet dat de uitschakeling door Valencia nog invloed heeft tegen AZ. ‘Er wordt weerbaarheid verwacht. Als topvoetballer moet je die mentale weerbaarheid hebben om wat te bereiken’.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Andre Onana, Sergino Dest, Joel Veltman, Daley Blind, Nico Tagliafico, Noussair Mazraoui, Donny van de Beek, Lisandro Martinez, Hakim Ziyech, Dusan Tadic, Noa Lang

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts

2 Comments

  1. Charka53

    Het zal wel een heel moeilijk potje worden een goed spelend AZ en Ajax dat de laatste wedstrijden niet thuis gaf ik hoop maar dat Haggie het spul aan de praat krijgt en de juiste poppetjes op de goed plek zet dan is er een kansje zo niet moeten we weer opnieuw punten verzamelen voor de schaal, succes

Comments are closed.