Ten Hag komt terug van eerder standpunt en sluit door blessuregolf winterse aankopen niet uit

Enkele weken geleden liet Erik Ten Hag nog doorschemeren te verwachten dat er geen transfers gedaan worden in de winterstop. Ook Marc Overmars liet begin november nog weten dat Ajax in de winterstop niet de transfermarkt op gaat, behalve als er zich een buitenkansje voor zou doen. Maar dat lijkt nu anders. ‘Er zijn wel wat dingen veranderd’, aldus Ten Hag tijdens de persconferentie vanmiddag voorafgaand aan het duel tegen AZ van zondag. ‘We zullen het goed moeten bekijken. Hoe staat het er met de blessures voor en wat kunnen verwachten? Aan de hand daarvan kunnen wij het heroverwegen. En dan nog moet er iets beschikbaar zijn wat direct kan helpen. We moeten analyseren en conclusies trekken over hoe snel iemand van waarde kan zijn. Dat geldt niet alleen voor Neres, maar ook voor Labyad en Promes. We moeten weten hoe we opgesteld zijn.’

De trainer van Ajax bouwde in het begin van het seizoen aan zijn favoriete samenstelling en zei die gevonden te hebben toen Ajax naar Chelsea ging. ‘Daarna moesten we ons door de blessure van Neres noodgedwongen aanpassen. Eerst hebben we dat met Labyad gedaan. Hij vulde het goed in. Daarna hebben we nog meer concessies moeten doen en dan weet je dat het prestatievermogen minder wordt.’

Related posts

2 Comments

  1. Charka53

    Is het nu echt nodig we hebben zelf toch nog wel jeugd lopen die in gepast kan worden ze zijn zeker goed voor de competitie en we spelen nu in de EL daar kunnen ze mooi aan het Europees voetbal wennen dus Marc houd je knip maar dicht.

  2. De Nees

    De hele week dat geneuzel over spelerskwaliteit, niks gehoord over het werkelijke falen: juiste tactiek. Meer spelers hebben ze nu nodig, iets anders kunnen ze niet bedenken. Ten Hag faalde weer door alles-of-niets te spelen wanneer ‘t niet meer nodig is. 3x nu in een half jaar: Spurs thuis, Chelsea uit en Valencia, 3x keihard knock-out en waarvoor? Om de wereld te vermaken? Die wedstrijden kon je droog uitspelen maar nee show gedrag tonen want anders ben je Ajax niet. Je moet weten wanneer je winst te pakken, pot dicht, wegwezen, volgende ronde staan we er weer. Ajax is een puber en dat zal het altijd blijven, met deze trainer, de volgende en de daaropvolgende. One-track mind.

Comments are closed.