Valencia toont aan: Tijdrekken loont! De roep om zuivere speeltijd speelt weer op

Iedere Ajax-supporter, en eigenlijk iedere voetballiefhebber, ergerde zich dinsdagavond verschrikkelijk aan het tijdtrekken en het daarvoor gebruikte toneelspel dat Valencia opvoerde tegen Ajax in de ArenA. Dit alles om het voetbal onmogelijk te maken. Het duel tussen Ajax en Valencia kende dinsdagavond slechts 54:39 minuten aan zuivere speeltijd, zo schrijft Voetbal International, dat zich beroept op de statistieken die OptaSports na afloop publiceerde. Dit terwijl er slechts vijf minuten en 58 seconden aan blessuretijd werden toegevoegd.

OptaSports schrijft er zelf het volgende over: ‘Kijkend naar Ajax-Valencia zou je kunnen stellen dat tijdrekken loont. Extra tijd wordt immers niet gemeten en zoals in Amsterdam te zien was werd er meer gerekt dan dat er extra tijd werd bijgetrokken. Rijst – opnieuw – de vraag of het niet beter is om in het voetbal zuivere speeltijd te hanteren., aldus OptaSport’ In het thuisduel met Lille OSC werd het hoogste aantal minuten aan zuivere speeltijd bereikt: 61 minuten en 29 seconden.

Related posts

3 Comments

 1. Charka53

  Het zou natuurlijk een oplossing zijn als er zuivere speeltijd zijn maar nu moeten we even terug in de geschiedenis kijken het tijdrekken van André koste ons de finale en toen waren we niet echt blij met de bij getelde tijd.

 2. Arie

  Ajax heeft een bepaalde strijdwijze en tijdrekken komt in onze voetbal cultuur niet veel voor hierdoor zijn we er niet goed in we hadden beter toen een extra doelpunt moeten maken maar wel met onz verstand blijven voetballen. Als je in de aanval bent gaat de tijd altijd sneller.

 3. Slingertje.

  Net als bij een aantal andere sporten de klok stilzetten als het spel dood legt en weer laten lopen zodra er verder gespeeld wordt.
  Maar dan zullen de sportzenders wel gaan lopen janken.
  Als fans betalen we voor 90 minuten en niet voor ruim 54 minuten.

Comments are closed.