AZ – Ajax definitief met publiek in Alkmaar na goedkeuring gemeente

Het duel tussen AZ en Ajax kan komende zondag definitief met publiek in Alkmaar worden gespeeld. De gemeente heeft het AFAS Stadion dinsdag goedgekeurd waardoor de wedstrijd gewoon door kan gaan. “Het voetbal zo snel mogelijk terug in de stad in een veilig stadion was vanaf het begin het uitgangspunt. De club moet nog een aantal werkzaamheden verrichten, maar we zijn erg blij dat het gaat lukken en AZ de topper tegen Ajax in een vol stadion kan spelen”, aldus het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alkmaar in een verklaring. In de afgelopen weken is met het oog op de veiligheid drie kwart van het dak gedemonteerd en dinsdag werd het stadion dus definitief veilig verklaard.

AZ speelde zijn thuisduels de afgelopen maanden in het Cars Jeans Stadion, de thuishaven van ADO Den Haag. Het was geen optie meer om ook de wedstrijd tegen Ajax in Den Haag te spelen. Het doorgaan van AZ-Ajax in het eigen stadion was onzeker omdat de gemeente volgens AZ na afronding van de demontage van het dak aanvullende eisen stelde. De gemeente gaf AZ vervolgens langer de tijd om aan de aanvullende eisen te voldoen. De gemeente concludeerde vorige maand al dat er gespeeld kon worden in het AFAS Stadion, maar dat het nog de vraag was of er ook publiek bij kon zijn. AZ wilde de wedstrijd alleen mét publiek spelen.

Related posts