Telegraaf: ‘Real Madrid wil Van de Beek na dit seizoen voor 55 miljoen’

Real Madrid maakt er werk van om Donny van de Beek na dit seizoen voor 55 miljoen euro over te nemen van Ajax, zo meldt De Telegraaf deze vrijdagmorgen. Volgens eerdere berichten kan de transfer zelfs vrij snel afgerond worden. Afgelopen zomer werd Van de Beek ook al nadrukkelijk in verband gebracht met de Spaanse topclub, maar de 22-jarige middenvelder besloot toen dat hij dit seizoen bij Ajax wilde blijven.

De krant schrijft dat Van de Beek het eveneens geïnteresseerde Tottenham Hotspur heeft afgewezen en zijn voorkeur geeft aan een zomers vertrek naar Real, dat al langer belangstelling heeft. Voor Van de Beek ligt in de Spaanse hoofdstad een meerjarig contract klaar. De middenvelder zelf en zijn zaakwaarnemers Guido Albers en Sjaak Swart wilden donderdag niet op de aanstaande transfer reageren. Ook Real Madrid hield zich stil. De Koninklijke kan Van de Beek nog treffen in de loop van de knock-outfase van de Champions League terwijl de speler vanavond in actie komt tegen Willem II, dinsdag tegen Valencia om plaatsing van de knock-outfase van de Champions League en vervolgens de competitietopper tegen AZ. Alleen op die reeks wenst Van de Beek zich te focussen.

Valentijn Driessen weet het helemaal zeker: Donny van de Beek speelt vanaf volgend seizoen voor Real Madrid. De journalist van De Telegraaf noemt de aanstaande transfer in zijn column in de ochtendkrant het ‘Sinterklaascadeautje van het jaar’. De verslaggever opent zijn column met het laatste nieuws omtrent Van de Beek. ‘Vanaf 1 juli 2020 is Donny van de Beek lid van de Koninklijke familie. Hij zal Ajax dan verruilen voor Real Madrid. Geen van de drie partijen willen de transfer in dit stadium bevestigen, maar de bekendmaking van de overgang en het akkoord is een kwestie van tijd’, aldus Driessen.

Mocht Real inderdaad 55 miljoen euro betalen, dan is negenvoudig Oranje-international Van de Beek na Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt de duurste Nederlandse voetballer ooit.

 

Related posts