Jansen: ‘Er zijn helemaal geen ontwikkelingen in transfer Van de Beek’

Er zijn op dit moment geen nieuwe ontwikkelingen wat betreft een transfer van Donny van de Beek naar Real Madrid, zo verzekert Ajax-watcher Freek Jansen van het Algemeen Dagblad in de Pantelic Podcast. Vrijdagochtend viel in De Telegraaf te lezen dat een transfer van de middenvelder naar Real Madrid nabij is. ‘Wij hebben het niet geplaatst, want we vonden het geen nieuws’, zegt Jansen, die contact heeft gehad met het kamp-Van de Beek. ‘En er zijn geen ontwikkelingen, laat het kamp-Van de Beek weten. Het is algemeen bekend dat Real Madrid hem al maandenlang wil en het is ook algemeen bekend – met potlood – dat hij na dit seizoen naar Real gaat. Sinds vorig jaar november is Real met Van de Beek in de weer’, aldus Janssen.

Volgens Jansen ligt het ingewikkelder en is een transfer van Van de Beek naar Real Madrid afhankelijk van veel meer factoren. Gaat Paul Pogba ook naar Real? Wat doet Gareth Bale? ‘Donny wil naar Real en dat is logisch, alleen: hij is een clubjongen en een verstandige jongen, met goede mensen om zich heen. Ze gaan niets overhaast doen en ze vinden het niet erg dat hij gebleven is. Sterker nog, ze vinden het goed voor zijn ontwikkeling’, aldus Janssen.

Waarom er nu toch weer een gerucht naar buiten is gekomen? Volgens Jansen komt dat omdat clubs als Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund Van de Beek ook graag willen inlijven. ‘Maar die zitten in de categorie waar Van de Beek “nee” tegen zegt. Real behoort tot de absolute top en daaronder is eigenlijk geen optie. Alles wijst erop dat als er geen gekke dingen gebeuren hij in de komende zomer naar Real Madrid gaat.’

Related posts