Cillessen loopt blessure op in aanloop naar cruciaal duel tegen Ajax

Aanstaande dinsdag speelt Ajax het cruciale Champions League-duel tegen Valencia maar het is nog maar de vraag of Jasper Cillessen in dat duel in actie kan komen namens Valencia. De keeper van Oranje liep donderdag namelijk tijdens de training een blessure aan de hand op. De ernst van de kwetsuur is nog onduidelijk. Valencia speelt zaterdagavond de stadsderby tegen Levante en ook bij dat duel is het meedoen van Cillessen dus onzeker.

Ajax en Valencia strijden dinsdag in de Johan Cruijff ArenA (aftrap: 21.00 uur) om een ticket voor de knock-outfase van de Champions League. Ajax heeft in eigen stadion aan een gelijkspel voldoende om de knock-outfase te bereiken. Valencia moet winnen tenzij Chelsea thuis verliest van Lille. Begin oktober eindigde de eerste confrontatie tussen Valencia en Ajax in de groepsfase in 0-3.

Voor de 30-jarige Cillessen betekent het duel in Amsterdam een terugkeer bij de club waar hij tussen 2011 en 2016 tot 143 wedstrijden kwam. Cillessen maakte afgelopen zomer de overstap van FC Barcelona naar Valencia, waar hij eerste keus is. Tot dusver kwam hij achttien keer in actie namens Valencia en hield hij vier keer de nul.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Jammer voor hem en maar hopen dat de tweede keeper een heel stuk minder is want dat kunnen we wel gebruiken met een elftal als gister avond.

Comments are closed.