Nederland verstevigt positie Coëfficiëntenlijst en loopt in op België

Nederland neemt, ondanks het negatieve resultaat van psv, op de UEFA-coëfficiëntenlijst nog verder afstand van zijn achtervolgers en blijft in een spannende strijd verwikkeld met nummer acht België. Ajax bezorgde Nederland woensdag in de Champions League tegen Lille OSC (0-2 winst) 0,4 punt. Het gelijkspel van AZ tegen Partizan Belgrado (2-2) levert Nederland 0,2 punt op, net als het resultaat van Feyenoord tegen Rangers FC (ook 2-2). 

Nederland behaalde dus deze ronde in totaal 0,8 punt terwijl concurrent België er slechts 0,6 pakte. Nederland is daardoor belgië genaderd tot op 1,9 punt. Nederland heeft inmiddels een flink gat van 1,65 punt opgebouwd ten opzichte van nummer 10 Oekraïne dat deze ronde slechts 0,2 punt behaalde door het gelijkspel van Shakhtar Donetsk tegen Manchester City (1-1).

De UEFA-coëfficiëntenlijst bepaald hoeveel teams van een land, al dan niet rechtstreeks, mogen deelnemen  aan de Champions Leauge en de Europa League. Zo is de kampioen van dit huidige seizoen volgend seizoen, in tegenstelling tot de afgelopen jaren, rechtstreeks geplaatst voor de Champions League en hoeft alleen nummer 2 voorronden te spelen.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    De rest van de punten moeten wij maar voor rekening nemen omdat de andere na de winter niet meer mee doen of misschien AZ nog.

Comments are closed.