Pestende Franse autoriteiten krijgen Ajaxsupporters niet klein

Voorafgaand en na de wedstrijd tegen Lille kregen wij op de redactie een aantal berichten binnen van supporters die aanwezig waren in Lille. Naast lekkere sfeerbeelden waren er dit keer ook weer dingen die je in 2019 met moderne stadions zeker niet meer verwacht, maar de Franse autoriteiten namen het niet zo nauw woensdagavond.

Overdag in de stad was het allemaal prima in orde en was er gezelligheid alom. Echter bij het betreden van het stadion werden de 2589 supporters als varkens door twee kleine poortjes geperst. Alsof dat nog niet genoeg was kwam daar ook nog een waterkanon en traangas aan te pas. Een supporter stuurde ons een bericht dat hij bijna werd verdrukt maar ondanks dat ook nog eens een klap kreeg van de aanwezige politie. Ook na afloop werden de supporters opnieuw door twee kleine poortjes geperst om daarna uit te komen in een benauwde parkeergarage onder het stadion in plaats van naar buiten. De hele route stonden Franse politieagenten glimlachend te wachten tot het uit de hand liep, zodat ze konden ingrijpen maar die kans kregen ze niet van de Ajaxsupporters. Wat ons betreft moet de UEFA maar eens afstappen van het eenrichtingsverkeer richting supporters en ook clubs moeten zich gaan beseffen dat uitsupporters ook gewoon mensen zijn die uniform en gastvrij behandeld dienen te worden bij de entree van de ‘moderne’ stadions.

Related posts