Ajax O19 overwintert in UEFA Youth League na 1-2 winst bij Lille

Ajax onder-19 overwintert net als vorig seizoen in de UEFA Youth League. De jonkies, onder leiding van trainer John Heitinga, wonnen vanmiddag in Frankrijk met 1-2 van de leeftijdsgenoten van Lille. In het laatste duel, thuis tegen Valencia, wordt er nog gestreden om de groepswinst.

Bij Ajax waren Naci Ünüvar, Sontje Hansen, Kenneth Taylor, Youri Regeer en Anass Salah-Eddine weer terug in de selectie. Drie weken geleden ontbraken deze vijf talenten nog in de uitwedstrijd bij Chelsea (1-1), omdat ze met Oranje onder-17 deelnamen aan het WK in Brazilië. Daar eindigden ze als vierde. Brian Brobbey moest het WK missen vanwege een blessure, maar de sterke spits was nu ook weer beschikbaar voor Heitinga.

Brobbey (‘4) en WK-ganger Kenneth Taylor (‘7) zorgden al vroeg in de wedstrijd voor een 0-2 voorsprong voor de Ajax-talenten. Lille kwam in de zeventigste minuut nog terug tot 1-2, maar daar bleef het bij. Lille is ondanks de nederlaag ook zeker van een plek in de knock-outfase van de UEFA Youth League, omdat de talenten van Chelsea verloren bij Valencia. In de laatste speelronde strijden zij met Ajax nog om poulewinst.

Related posts