Maar liefst acht Ajacieden bij genomineerden UEFA Elftal van het Jaar

Ajax heeft dit jaar enorm veel indruk gemaakt in de Champions League. Dat wordt eens te meer duidelijk nu de UEFA de vijftig genomineerden bekend heeft gemaakt voor het Elftal van het Jaar. Daarin zitten namelijk maar liefst acht Ajacieden, als we de naar Barcelona en Juventus verkaste Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt nog meerekenen. Naast De Ligt en De Jong zijn er ook nominaties voor Andre Onana, Daley Blind, Nicolás Tagliafico, Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Dusan Tadic Champions League winnaar Liverpool is de club met de meeste nominaties. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum zitten bij de tien spelers van de Champions League-winnaar die werden genomineerd. 

Verliezend finalist Tottenham heeft met Jan Vertonghen, Heung-Min Son en Harry Kane bijvoorbeeld maar drie kandidaten voor het UEFA Elftal van het Jaar, veel minder dan Ajax. Ook Manchester City, dat in de kwartfinale verloor van Spurs, doet het met zeven nominaties beduidend beter. Daarachter komen Europa League-winnaar Chelsea, Barcelona (vijf met De Jong meegerekend) en Bayern München met vier.

Op de website van de UEFA kan je mede bepalen wat uiteindelijk het Elftal van het Jaar wordt.

Alle genomineerden op een rij:
Doel: Marc-André ter Stegen (Barcelona), Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Jan Oblak (Atlético Madrid), Andre Onana (Ajax).

Verdediging: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), César Azpilicueta (Chelsea), Daley Blind (Ajax), Matthijs de Ligt (Ajax/Juventus), José María Giménez (Atlético Madrid), Jordi Alba (Barcelona), Joshua Kimmich (Bayern München), Kalidou Koulibaly (Napoli), Aymeric Laporte (Manchester City), Gerard Piqué (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Andy Robertson (Liverpool), Nicolás Tagliafico (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur).

Middenveld: Thiago Alcántara (Bayern München), Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Sporting Portugal), Kevin De Bruyne (Manchester City), Frenkie de Jong (Ajax/Barcelona), Angel Di María (Paris Saint-Germain), Fabián Ruiz (Napoli), Fabinho (Liverpool), Jordan Henderson (Liverpool), Jorginho (Chelsea), N’Golo Kanté (Chelsea), David Silva (Manchester City), Donny van de Beek (Ajax), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Hakim Ziyech (Ajax).

Aanval: Sergio Agüero (Manchester City), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Roberto Firmino (Liverpool), Serge Gnabry (Bayern München), Eden Hazard (Chelsea/Real Madrid), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Robert Lewandowski (Bayern München), Sadio Mané (Liverpool), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus), Mohamed Salah (Liverpool), Heung-Min Son (Tottenham Hotspur), Raheem Sterling (Manchester City), Dusan Tadic (Ajax).

Related posts