Ajax kent weinig moeite met Heracles: 4-1

Ajax heeft zaterdagavond met 4-1 gewonnen van Heracles Almelo en kan zich gaan voorbereiden op de wedstrijd van aanstaande woensdag tegen Lille. Smetje op de avond was het uitvallen van Mazraoui. De komende dagen zal duidelijk worden wat er met de Ajacied aan de hand is en of hij wel kan spelen in Frankrijk.

Vorig seizoen behaalde Ajax slechts een punt uit de twee wedstrijden tegen Heracles en ook zaterdagavond begonnen de bezoekers fel aan de wedstrijd. Heracles liet vanaf de eerste minuut de intenties zien en zat er kort bovenop, al kreeg Ajax via Dusan Tadic de eerste grote kans van de wedstrijd. Maar in de 26e minuut was het raak.  Een prachtige aanval over rechts vond dankzij een uitstekende pass van Hakim Ziyech zijn eindbestemming bij Quincy Promes. Net als uit bij Chelsea kopte de aanvaller raak: 1-0. Na rust ging Ajax op jacht naar meer treffers. Nadat Promes een enorme kans miste, was Labyad na een klein uur spelen wel trefzeker met een laag schot. Vlak daarna werd het zelfs 3-0 via Promes, die opnieuw bediend werd door Ziyech, en was de wedstrijd gespeeld. Vlak voor tijd scoorde invaller Huntelaar de 4-0 met een hakje maar toch moest doelman Onana ook een doelpunt toestaan. Dessers strafte een fout van Dest af en de 4-1 eindstand was een feit.

Ajax – Heracles 4-1 (1-0)

’26 Promes 1-0
’56 Labyad 2-0
’60 Promes 3-0
’87 Huntelaar 4-0
’90 Dessers 4-1

Scheidsrechter: Higler
Toeschouwers: 53.226

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, (/67 Sergino Dest), Perr Schuurs, Daley Blind, Nico Tagliafico, Martinez, Hakim Ziyech, (/81 Razvan Marin), Donny van de Beek, Quincy Promes,  Dusan Tadic, Zakaria Labyad (/73 Klaas-Jan Huntelaar)

Opstelling Heracles: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Merkel, Klomourtzoglu, Jakubiak (/57 Osman), Van der Water, (/69 Bijleveld), Dos Santos (61 Mauro Junior), Dessers

Related posts