Live Ajax – Heracles: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax hervat zaterdagavond om 19:45 uur de competitie met een thuiswedstrijd tegen Heracles.  Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen. 

Karakteristieken
Vorig seizoen haalde Ajax slechts één punt uit de duels met Heracles.Het  werd 1-1 in Amsterdam,De Ligt redde vlak voor tijd een punt en in Almelo ging Ajax met 1-0 onderuit. Van de 19 eerdere edities won Ajax er veertien en Heracles één. Ajax staat momenteel op de eerste plaats in de competitie met 35 punten uit 13 wedstrijden. Heracles bezet de zevende plaats met 21 punten uit 13 wedstrijden.

Higler aangesteld als arbiter
Dennis Higler zal zaterdagavond de wedstrijd fluiten en zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Boonman en Dobre terwijl Ruperti zal fungeren als vierde official. Bijl is aangesteld als VAR.

Ten Hag kiest voor sterkste opstelling
Trainer Erik ten Hag gaat niemand sparen tijdens het duel tegen Heracles. Ten Hag moet de geblesseerde Joel Veltman missen maar stelt verder zijn sterkste elftal op. ‘We willen kampioen worden. Je kan niets laten liggen dus we kiezen morgen voor de sterkste opstelling. Na zaterdag gaat het vizier op Lille’. Ten Hag laat weten op zijn hoede te zijn voor Heracles aangezien Ajax vorig seizoen maar een punt haalde uit de dubbele ontmoeting met de club uit Almelo. ‘Heracles presteert al anderhalf jaar boven verwachting. De trainer heeft een duidelijk idee erin gebracht en je ziet een goede klik tussen trainer en spelers. Het is ook een fitte ploeg, die negentig minuten kan blijven gaan. Daar hebben ze succes mee’.

Wedstrijd één minuut stil om racisme
Elk duel in het Nederlands betaald voetbal ligt komend weekend één minuut stil dus ook bij Ajax – Heracles. De Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie willen op die manier aandacht vragen voor de strijd tegen racisme. Dit statement dient als reactie op de gebeurtenissen in Den Bosch van vorige week. De wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior werd stilgelegd omdat er racistische leuzen werden geadresseerd aan Ahmed Mendes Moreira.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts