Ajax zonder geblesseerde Veltman tegen Heracles

Ajax moet het zaterdag in het thuisduel met Heracles Almelo doen zonder Joël Veltman. De verdediger heeft een spierblessure, waarvan de ernst niet helemaal duidelijk is. Ploeggenoot Mazraoui viel tijdens de interlandperiode met een lichte blessure uit bij Marokko, maar de verdediger is fit genoeg om zaterdag te spelen.

De 27-jarige Veltman raakte afgelopen week geblesseerd bij het duel van Oranje tegen Noord-Ierland. Tegen Estland zat hij vervolgens de hele wedstrijd op de bank. Komende week moet Veltman ook de Champions League-wedstrijd  tegen Lille aan zich voorbij laten gaan, want in dat duel is hij geschorst vanwege zijn rode kaart van 2,5 week geleden tegen Chelsea.

Erik ten Hag is van plan om tegen Heracles met zijn sterkste elf te spelen en centraal in de defensie niet te gaan experimenteren met het oog op de wedstrijd tegen Lille. Naast Veltman is namelijk ook Daley Blind geschorst tegen Lille, waardoor Ajax in Frankrijk met een geïmproviseerde verdediging moet spelen. “De Eredivisie is een ander podium dan de Champions League, dus Blind speelt gewoon. We moeten kampioen worden en kunnen niets laten liggen, dus we spelen uiteraard in onze sterkste opstelling”, aldus Ten Hag vrijdag tijdens de persconferentie.

Mocht de stand het  toelaten tegen Heracles dan nog gaat Ten Hag geen veranderingen doorvoeren in zijn defensie. “Want als de stand het toelaat, is er waarschijnlijk geen sprake meer van een echte test voor de verdediging.”

Ajax-Heracles Almelo begint zaterdag om 19.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. De aftrap van Lille-Ajax is woensdag om 21.00 uur.

Related posts