Jonge Ajacieden met Oranje O17 onderuit in halve finale WK

Oranje onder 17 is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van het WK in Brazilië. Het elftal van bondscoach Van der Veen verloor de wedstrijd tegen Mexico uiteindelijk met strafschoppen. Opnieuw deden er veel Ajacieden mee waaronder Ünüvar, Hansen en Regeer. Vooral voor laatstgenoemde werd het een memorabele wedstrijd.

In de eerste helft speelde Oranje onder 17 sterk en het was Ünüvar die de score leek te openen maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een overtreding. Vlak voor rust dook Youri Regeer vrij op bij de tweede paal maar zijn schot ging hoog over. In de tweede helft pakte Oranje onder 17 de voorsprong. Bogarde gaf een prima voorzet op Regeer en de 1-0 was een feit. Lang duurde de feestvreugde niet want Mexico kwam snel op 1-1 door een doelpunt van Efrain Álvarez. Na negentig minuten stond het nog steeds 1-1 en dus werden er strafschoppen genomen om te bepalen wie er door ging naar de finale. Na enkele gemiste strafschoppen had Regeer de kans om de score nog gelijk te trekken maar helaas faalde de Ajacied en is Oranje onder 17 uitgeschakeld. De Mexicanen treffen Frankrijk of Brazilië in de eindstrijd.

Related posts