Live Ajax – FC Utrecht: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Zondag zal voor velen de wekker moeten worden gezet want Ajax speelt al om 12:15 uur de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen. 

Karakteristieken
Zondag staat de vijftigste editie van Ajax – FC Utrecht op het programma en daarvan wist Ajax er 38 te winnen. De laatste keer dat FC Utrecht de drie punten pakte in Amsterdam was in 2017 (1-2). Labyad scoorde toen twee doelpunten voor het elftal waar Erik ten Hag trainer van was. Sinds die nederlaag verloor Ajax geen
competitieduel in Amsterdam (34 duels). Ajax bezet momenteel de eerste plaats op de ranglijst met 32 punten terwijl de bezoekers uit Utrecht vierde staan met 23 punten.

Nijhuis fluit wedstrijd
Bas Nijhuis is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Nijhuis zal in de Johan Cruijff Arena worden bijgestaan door de assistent-arbiters Van Dongen en Goossens. Vierde official is Bax terwijl Ruperti zal optreden als VAR.

Neres ontbreekt in selectie
Ajax is redelijk ongeschonden uit de krankzinnige strijd met Chelsea gekomen waarbij alleen David Neres wat problemen heeft opgelopen. Onze kleine Braziliaanse vriend heeft in die wedstrijd een blessure opgelopen maar speelde gewoon door. Uiteindelijk was dat niet zo heel verstandig want David zal nu een operatie aan zijn meniscus moeten ondergaan en staat daarmee zeker tot aan de winterstop buitenspel.

Huntelaar mogelijk in de basis
Door de blessure van David Neres is het goed mogelijk dat Klaas-Jan Huntelaar in de basis start. Dat betekent dat Tadic vanaf de flank voor aanvoer moet zorgen, met Quincy Promes aan de andere kant.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Andre Onana, Noussair Mazraoui, Joel Veltman, Daley Blind, Nico Tagliafico, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Lisandro Martinez, Dusan Tadić, Klaas-Jan Huntelaar, Quincy Promes.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts