Cruzeiro wil Orejuela overnemen maar zoekt nog naar financiële middelen

Onlangs werd bekend dat Cruzeiro de van Ajax gehuurde Luis Manuel Orejuela na dit kalenderjaar graag wil behouden. De 24-jarige Colombiaanse vleugelverdediger is tot het einde van 2019 door de Ajax verhuurd en er is een gedeeltelijke optie tot koop in de overeenkomst opgenomen die de Brazilianen graag willen lichten. Cruzeiro kampt echter met financiële problemen en zoekt nog een investeerder om de gewenste transfersom aan Ajax te kunnen betalen, zo meldt het Braziliaanse Terra.

Voor een bedrag van anderhalf miljoen euro kan Cruzeiro Orejuela overneme, al krijgt men daarmee wel maar vijftig procent van zijn transferrechten in handen. Omdat het om een relatief bescheiden bedrag gaat, heeft men er bij de Braziliaanse club vertrouwen in dat een investeerder hiervoor garant wil staan. Overigens moet de geldschieter niet alleen bijspringen om Orejuela bij Cruzeiro te kunnen houden, want de club heeft tevens een achterstand opgelopen bij het uitbetalen van de huidige salarissen.

De tijd begint wel te dringen voor Cruzeiro, want de huurperiode van Orejuela verloopt eind december. De vleugelverdediger speelde dit seizoen twintig officiële wedstrijden voor de Braziliaanse club. Het contract van Orejuela bij Ajax loopt nog tot medio 2022, maar kwam niet verder dan vier optredens in de hoofdmacht van Ajax. Ajax telde in de zomer van 2017 ruim 3,5 miljoen euro neer om Orejuela over te nemen van Deportivo Cali.

Related posts