Goed nieuws uit ziekenboeg in aanloop naar uitduel tegen Chelsea

Erik ten Hag kan dinsdag in de uitwedstrijd van Ajax tegen Chelsea in de Champions League ‘gewoon’ een beroep doen op Edson Álvarez, Lisandro Martínez en Donny van de Beek. Het drietal viel uit in het duel met PEC Zwolle (2-4 zege), maar is volgens De Telegraaf tijdig hersteld om op Stamford Bridge in actie te kunnen komen.

Martínez heeft uiteindelijk alleen een zwelling overgehouden aan het incident en van inwendig letsel is dus geen sprake. “Ik wil alle mensen bedanken die bezorgd waren over mijn uitvallen. Het was enkel een trap”, liet Martínez zondag al via Instagram weten. Alvarez verloor door de elleboogstoot van Mustafa Saymak een stuk van zijn tand, was even dizzy en liep een scheur in zijn lip op. De tand is hersteld, de duizeligheid verdwenen. Martinez en Alvarez worden vandaag op De Toekomst getest, maar de medische staf van Ajax is positief gestemd over hun speelkansen.

Van de Beek liep in Zwolle een lichte hamstringblessure op, maar liet na de wedstrijd al weten dat hij ‘niks ernstigs’ had. “De dag na het duel is hij uitgebreid behandeld en ook vandaag neemt hij op de tafel bij de fysio plaats, maar de hamstring voelt goed”, meldt De Telegraaf. Ook Martínez heeft geen schade overgehouden aan de wedstrijd tegen PEC. De Argentijn moest zich laten wisselen na een charge van Gustavo Hamer.

Chelsea en Ajax trappen dinsdagavond om 21.00 uur af op Stamford Bridge.

Related posts