Ajax definitief zonder uitfans naar Champions League-duel tegen Chelsea

Ajax mag definitief geen supporters meenemen naar Londen voor het treffen met Chelsea van dinsdag in de groepsfase van de Champions League. De UEFA wees het beroep van Ajax  af, zo meldt Ajax via de officiële website. De Europese voetbalbond bestrafte Ajax onlangs met één uitduel zonder eigen fans naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens de uitwedstrijd van begin deze maand tegen Valencia (0-3-zege). Er zouden stoeltjes kapot zijn getrapt en ook het net voor het uitvak zou beschadigd zijn. Ajax was het niet met die straf eens en besloot in beroep te gaan. Een delegatie van Ajax ging deze vrijdag verhaal halen op het UEFA kantoor in Nyon maar dat was tevergeefs. De UEFA besloot de beslissing te handhaven, waardoor Ajax komende dinsdag op Stamford Bridge definitief niet gesteund wordt door de eigen supporters.

Ajax had nog een voorwaardelijke straf staan vanwege de incidenten tijdens de uitwedstrijd van vorig seizoen tegen Benfica (1-1). Die is nu omgezet in een definitieve sanctie. Gaan de supporters binnen een jaar weer in de fout dan volgt dezelfde straf.

De wedstrijd tussen Ajax en Chelsea begint dinsdag om 21.00 uur op Stamford Bridge. Chelsea gaat met zes punten uit drie wedstrijden aan de leiding in groep H. Ajax heeft ook zes punten, maar het onderling resultaat is in het nadeel van de ploeg van trainer Erik ten Hag. Valencia pakte vier punten in de eerste drie wedstrijden en bezet de derde plek. Lille OSC is met één punt de hekkensluiter en heeft een wonder nodig om zich nog voor de achtste finales te plaatsen.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Tja het is wel jammer maar zolang er gekloot blijft gaat dit nog vaker gebeuren dus is het stof tot nadenken voor diegene die het aan gaat.

Comments are closed.