Ten Hag genoot vooral van Neres, Ziyech en het publiek

Erik ten Hag heeft genoten van zijn team tegen Feyenoord tijdens de Klassieker (4-0 winst) en met name van David Neres en Hakim Ziyech. Neres was belangrijk met een doelpunt (de 3-0), maar ook in zijn spel wist hij de oefenmeester te overtuigen. ‘Niet alleen dat, maar in alles. Dit is weer de Neres die je wil zien. Scherp in zijn dribbels, maar ook in het afjagen. Vast in de bal, een assist gevend en scorend. Ik heb genoten van hem’, aldus Ten Hag tegenover Ajax TV.

‘Dit was de beste eerste helft van de competitie, dat is duidelijk. De eerste goal is toch wel het moment, zo wil je het graag zien.’ Ten Hag deed een aantal omzettingen in zijn opstelling. Zo kwam Hakim Ziyech op de tien-positie en Donny van de Beek als controlerende middenvelder. En dat pakte goed uit.
‘Ik wilde diepte hebben, komend vanaf de zijkanten. Hakim is meer een speler die in de halfruimtes speelt en dat ook uitstekend kan. Ziyech stond op tien om vanuit daar de passing te verzorgen. Dat deed hij uitstekend, zo legt Ten Hag voor de camera van FOX Sports uit.

Ook lof van Ten Hag voor de supporters die met fantastische spandoeken op Zuid en aanmoedigingen de ploeg naar voren stuwde. ‘Er was een fantastische wisselwerking weer. Het sloeg gelijk over op het publiek. Dan word je gemotiveerd. Dat draagt je, dat heb je in de eerste helft gezien. Het was bij vlagen genieten.’

Over feyenoord wil Ten Hag het niet hebben. ‘Ik kijk naar mijn eigen ploeg en daar heb ik echt van genoten. Van de drive waarmee ze speelden, maar ook het tactische vermogen, hoe ze het plan omzetten. Ze hebben op de juiste momenten druk gezet, Feyenoord kwam er niet uit. Vervolgens speelden we ook aan de bal heel goed.’

Dat er na rust niet meer gescoord werd maakt Ten Hag niet veel uit. ‘We wilden in ieder geval doorgaan, maar dat is moeilijk. Dat is menselijk. Zij willen ook de schade beperken en gaan wat meer achterover leunen. Maar je wil graag het tempo behouden en er nog een paar goals bij maken. We hebben de kansen ook gecreëerd, maar ik richt me vooral op de eerste helft. Die was fantastisch van onze kant.’

Hakim Ziyech was niet blij met zijn wissel. ‘Dat zegt veel over Hakim. Hij wil altijd voetballen en is een geweldige liefhebber. Daar heb ik er meer van. We hebben voorin veel goede spelers en we proberen de belasting zoveel mogelijk te verdelen. Nu kon het. Maar hij moet het natuurlijk niet tonen’, aldus Ten Hag.

Related posts

1 Comment

Comments are closed.