Ajax na verpletterende eerste helft al klaar met feyenoord: 4-0 (incl foto’s)

Ajax heeft Feyenoord op een flinke nederlaag getrakteerd in de Klassieker. De ploeg van Erik ten Hag was met 4-0 te sterk voor de equipe van Jaap Stam. En die stand stond al bij de rust op het scorebord. Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, David Neres en Donny van de Beek waren trefzeker voor Ajax dat daardoor de koppositie in de Eredivisie verstevigde. Ajax staat nu zes punten voor op AZ, PSV en Vitesse, het trio achtervolgers.

Ten Hag had in vergelijking met het verloren Champions League-duel tegen Chelsea van afgelopen woensdag een basisplaats ingeruimd voor David Neres. De entree van de Braziliaan ging ten koste van Edson Alvarez, die op de bank zat. De keuze van Ten Hag pakte geweldig uit. Ajax liet feyenoord in de eerste helft alle hoeken van de ArenA zien en had al na zeven minuten al een dik verdiende 2-0 voorsprong te pakken. Een vloeiende aanval via Promes en Dusan Tadic kwam al in de tweede minuut bij Ziyech terecht, die via Kenneth Vermeer raak schoot. En vijf minuten later vond Neres met een knappe pass de diepgaande Tagliafico, die de bal mooi controleerde en net als Ziyech via Vermeer raak schoot.

Ajax vermaakte het publiek met vloeiende aanvallen en Feyenoord kon daar eigenlijk niets tegenover stellen. Het enige gevaar kwam van Eric Botteghin, die uit een corner over kopte. Legio kansen aan de andere kant: Promes stuitte op Vermeer, Tadic zag een stiftbal naast het doel verdwijnen en Lisandro Martinez stelde met een afstandsschot de keeper van Feyenoord op de proef.

Een kleine tien minuten voor rust stiftte Neres de 3-0 binnen, nadat hij door Tadic de diepte ingestuurd was. En vijf minuten later pikte ook Van de Beek zijn doelpunt mee, toen de middenvelder een mislukt schot van Sergiño Dest van dichtbij tegen de touwen kopte: 4-0.

Schade beperken
Met Renato Tapia voor de geblesseerde Steven Berghuis koos Stam in de tweede helft voor damage control, en daar slaagde feyenoord, vooral ook dankzij Ajax, wonderwel in. Ajax kreeg via Promes, Van de Beek en Neres nog wel een aantal kansen op een doelpunt, maar speelde zichtbaar een aantal versnellingen lager dan in het eerste bedrijf. Door de forse nederlaag zakte Feyenoord naar de twaalfde plaats, want FC Groningen is de Rotterdammers op doelsaldo gepasseerd.

Geweldig megadoek op Zuid!

Neres in de basis ipv Alvarez

Van begin af aan is Ajax de baas

Verdediger Dest valt aan en de aanvaller kan niets anders dan verdedigen

Volle bak druk zetten

Ze weten niet waarheen te spelen

feyenoord-balbezit is zeldzaam in de eerste helft

En weer een treffer!

Tadic presttert het beste onder druk

Zo ziet drama er uit!

Hier met die bal!

Berghuis hield het na een helft ook voor gezien

Nog meer fantastische doeken

Nog wat kansjes in de tweede helft

Ziyech niet van de bal te krijgen

Promes

Blind

Nico, Nico, Tagliafico!

Ajax-feyenoord 4-0 (4-0)
3. Hakim Ziyech 1-0
7. Nicolás Tagliafico 2-0
37. David Neres 3-0
41. Donny van de Beek 4-0

Opstelling Ajax:
Onana; Dest (81.Álvarez’), Veltman, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Martínez; Ziyech (72.Gravenberch), Promes, Neres; Tadić (86.Traoré)

Opstelling feyenoord:
Vermeer; Karsdorp, Botteghin, Senesi, Haps; Toornstra, Berghuis (46.Tapia), Fer (59.Larsson); Narsingh, Jørgensen, Sinisterra

Related posts

2 Comments

  1. Charka53

    Goede zaken gedaan vandaag die kakkies waren nergens wel jammer dat ze de tweede helft er geen schepje boven ophebben gedaan maar oké 4-0 is mooi gefeliciteerd

  2. Slingertje.

    Jammer dat ze de 2e helft niet vol voor de dubbele cijfers gingen want dat was echt mogelijk gisteren.

Comments are closed.