Ten Hag baalt van late tegengoal: ‘Denk dat we uitstekend gespeeld hebben’

Ajax verloor gisteravond knullig met 0-1 in de ArenA van Chelsea. Coach Erik ten Hag is echter niet ontevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg, al is hij wel van mening dat Ajax een kans heeft laten liggen. ‘Ik denk dat we uitstekend en goed georganiseerd gespeeld hebben. We hebben als een team geacteerd. We hebben de tegenstander; een hele goede, niet in hun spel laten komen. Daarentegen zijn we aan de bal weleens beter geweest. Uiteindelijk heeft dat dan niet geresulteerd in het resultaat dat je wilde zien’, aldus Ten Hag tegenover AjaxTV.

In de rust is er wel een en ander gezegd. ‘Vooral dat we aan de bal betere keuzes konden maken en sneller in positie konden komen om de bal sneller in het midden te krijgen. Verder: vooral zo doorgaan. Ik denk dat deze wedstrijd geen winnaar verdiende. De eerste twee momenten waren van ons, dan is het zuur dat je deze niet maakt en de nederlaag moet slikken. Over twee weken moeten we revanche nemen op Stamford Bridge.’

Over de afgekeurde goal van Quincy Promes. ‘Ik dacht dat hij erachter wegkwam. Uiteindelijk moet het gecheckt worden en dan is het teleurstellend dat hij niet telt.’

Tegenover Veronica TV is hij wat kritisher over zijn ploeg: ‘We waren niet goed genoeg aan de bal, terwijl we wel de vrije mensen hadden. Zeker op het middenveld’, oordeelt Ten Hag tegenover Veronica. ‘Die hebben we te weinig bereikt en als we ze bereikten, waren we slordig in de voortzetting. Dat lag aan de vorm van de dag. Anderzijds moet ik ook zeggen: dit soort wedstrijden, op het allerhoogste niveau, moeten vaak opengebroken worden. De eerste goal is vaak heel bepalend. Ik denk dat wij continu in de wedstrijd zaten. We hebben de momenten gehad en dan moet je toeslaan. Dat lukt niet en dan is het uitermate teleurstellend dat je hem tegen krijgt.’

Related posts