Ajax kan geen vuist maken tegen Chelsea en verliest met 0-1

Ajax heeft met 0-1 voor het eerst verloren in de groepsfase van de Champions League. Chelsea kwam in de 86ste minuut op voorsprong door een doelpunt van Michy Batshuayi welke van dichtbij via de onderkant lat het doel in ging. Ajax had zelf ook wel kansen gehad maar maakte ze niet effectief en zelfs de VAR keurde een goal van Quincy Promes af omdat hij buitenspel zou staan. Ajax staat nu samen met Chelsea op zes punten maar door het onderlinge resultaat moeten we met een tweede plaats genoegen nemen.

In de eerste helft waren Ajax en Chelsea elkaar duidelijk aan het aftasten en in de tweede minuut brak Ajax uit maar werd terug gefloten omdat Quincy Promes onterecht afgevlagd werd voor buitenspel. Ook Chelsea wist gevaarlijk door te stoten en André Onana moest zijn best doen om zijn doel schoon te houden. Het slordige spelen was de reden dat er geen doelpunten vielen want zelfs Hakim Ziyech was niet scherp genoeg. Vlak voor rust kon de Johan Cruijff Arena juichen maar dat was maar voor korte duur. De VAR vond dat Promes centimeters buitenspel stond maar het beeld waarop de arbitrage zich op baseerde liet zien dat de bal al ruimschoots door Ziyech gespeeld was. De tweede helft begon lastig voor Ajax want het kwam haast niet van eigen helft en toch wist de Londense club geen kansen te creëren. Met bijna een uur op de klok kreeg Ajax een hoekschop en die werd door Álvarez in de verre hoek op de paal gekopt. Het tegendoelpunt viel een paar minuten voor tijd toen  Michy Batshuayi van vlakbij doel trof. Ajax kon de extra tijd de stand niet meer gelijktrekken en verloor daardoor onterecht met 0-1.