Van der Sar: ‘De kans dat we in beroep gaan tegen straf UEFA is groot’

Ajax neemt het in de poulefase van de Champions League op dinsdag 5 november op Stamford Bridge op tegen Chelsea. Ajax zal dan, zoals het er nu naar uitziet, niet worden gesteund door meegereisde fans. De UEFA besloot vorige week, naar aanleiding van vermeende ongeregeldheden tijdens het bezoek van Ajax aan Valencia, geen uitsupporters toe te laten in Londen. Afgelopen weekend werd door de achterban van de club tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk weer geprotesteerd tegen dit besluit, tot onvrede van algemeen directeur Edwin van der Sar.

“Zondagochtend vroeg landde ik weer in Nederland en ik was blij met de zege op RKC”, aldus Van der Sar in zijn column in De Telegraaf . Van der Sar was vorige week in China om onder meer het partnership met Guangzhou R&F uit te breiden en een kantoor van zijn club in het Verre Oosten te openen. “Daar was ook wat te doen rond onze fans. Over onze aanhang wordt veel gezegd en geschreven.”

“De straf die we als club van de UEFA hebben gekregen na de wedstrijd in Valencia vind ik heel onverdiend en teleurstellend. In het stadion heerste een prima sfeer en voor onze supporters in Spanje had ik alleen maar complimenten”, gaat hij verder. “Er is één relletje buiten het stadion geweest. Dat had niets met onze officiële supporters te maken. De kans dat we in beroep gaan is dan ook groot.”

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Als het gegaan is zoals vd Sar zegt heeft hij helemaal gelijk dat hij in beroep gaat we moeten ons niet laten straffen door een stelletje hufters.

Comments are closed.