Oranje met acht Ajacieden maar zonder geblesseerde Brobbey naar WK onder 17

Oranje onder 17 stapte maandag op het vliegtuig naar Brazilië voor het WK. Onder hen maar liefst acht Ajacieden: Anass Salah Eddine, Calvin Raatsie, Devyne Rensch, Kenneth Taylor, Naci Unuvar, Sontje Hansen, Steven van der Sloot en Youri Regeer. De grote afwezige in de selectie van bondscoach Van der Veen is Brian Brobbey (foto). “We gaan hem missen, zowel op als buiten het veld”, aldus Peter van der Veen tegen De Telegraaf. Daarnaast staan er nog drie Ajacieden op de reservelijst: Donny Warmerdam, Jaymillio Pinas, Max de Waal.

“Ik heb met Brian gesproken. Hij wenste ons heel veel succes en heeft er ook alle vertrouwen in. Hij heeft door zijn blessure nog geen volledige training kunnen afwerken, dus daar zit een risico aan vast. In goed overleg met Ajax, want Ajax is hierin leidend, is hiervoor gekozen. Hij was heel teleurgesteld, maar al snel weer positief.”

Nederland onder 17-aanvoerder Kenneth Taylor gaat met een duidelijk doel naar het WK onder 17 in Brazilië: het toernooi winnen. “Het WK onder 17 in Brazilië is bagage voor de rest van onze carrières, denk ik. We doen ervaringen op die ons later van pas komen. Vanaf de eerste keer dat we samen kwamen, besefte ik dat dit een heel bijzondere lichting is. Dat hebben we ook laten zien door het EK te winnen en daar zijn we trots op. We gaan op het WK ook voor de eerste plek en niets minder”, aldus een ambitieuze Taylor.

Er zitten acht Ajax-spelers in de selectie. “En dat is ook iets om trots op te zijn. We hebben een heel goede Ajax-lichting en er zitten zelfs drie jongens uit 2003 bij”, vervolgt Taylor, die aangeeft dat het in Brazilië niet uitmaakt van welke club de spelers komen. “Ook met de jongens van de andere clubs had ik de afgelopen weken volop contact via de groepsapp of door af te spreken. We zijn er op gebrand wereldkampioen te worden.”

Related posts