Hattrick voor Lassina Traoré bij zege Jong Ajax

Jong Ajax heeft maandagavond met ruime cijfers gewonnen van FC Utrecht. Op Sportpark de Toekomst werd met 4-0 gewonnen. Lassina Traoré groeide uit tot de man van de wedstrijd met drie treffers. De achttienjarige spits uit Burkina Faso zorgde na een kwartier voor 1-0 en tekende na rust ook voor de derde en vierde treffer. In de eerste helft was Jurgen Ekkelenkamp de andere doelpuntenmaker.

Door de winst is de ploeg van Mitchell van der Gaag gestegen naar de vierde plek. Koploper SC Cambuur heeft vijf punten meer. Aanstaande vrijdag speelt Jong Ajax den uitwedstrijd tegen nummer vijf Excelsior. De Rotterdammers hebben weliswaar evenveel punten als Jong Ajax, maar hebben een veel slechter doelsaldo.

Jong Ajax – Jong FC Utrecht 4-0 (2-0)
15. Lassina Traoré 1-0
20. Jurgen Ekkelenkamp 2-0
63. Lassina Traoré 3-0
69. Lassina Traoré 4-0

Opstelling Jong Ajax:
Varela; Q. Timber (Mendez (79′), J. Timber, Kemper, Castillo; Gravenberch, Eiting, Ekkelenkamp; Kühn, Traoré (Bandé 87′), Lang (Pynadath 61′).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Jensen; Troupée, St. Jago, Van der Velden, Culhaci; Van Rooijen (El Barjiji 82′), Velanas (De la Vega 78′), Brinkman; Černý, Arweiler, Acheffay (Maddy 78′).

Related posts