Ten Hag sluit terugkeer bij Bayern niet uit

In gesprek met het Duitse Kicker sluit Eric ten Hag niet uit dat hij ooit nog terugkeert bij Bayern Munchen. Ten Hag werkte tussen 2013 en 2015 als trainer van het tweede elftal bij Bayern München. De 49-jarige oefenmeester kwam vervolgens via FC Utrecht bij Ajax terecht, waar hij sinds eind december 2017 in dienst is. “Ik ben nooit op jacht. Toch sluit ik niks uit. Maar ik ben bijna vijftig en geen dromer. Het komt of het komt niet. Ik ben totaal gelukkig bij Ajax, al weet ik ook dat ik niet hier nog tien jaar zal werken. Er komt een dag dat we afscheid van elkaar nemen”, aldus Ten Hag. Zijn contract bij Ajax loopt nog tot medio 2022. Hij noemt het een ‘privilege’ om werkzaam te mogen zijn bij Ajax.

“Er zijn maar een aantal topclubs in Europa en Ajax is er een van”, gaat de oefenmeester verder. In 2013 verruilde Ten Hag Go Ahead Eagles voor Bayern München, waar hij onder Josep Guardiola als trainer van het tweede elftal werkte. “Het was belangrijk om bij een club als Bayern München aan de slag te gaan, waar Guardiola op dat moment werkte. Matthias Sammer (destijds de sportief eindverantwoordelijke bij Bayern, red.) werkte met een strategische aanpak en mentaliteit, dat zag je terug bij de club.”

Ten Hag werd vorig jaar gelinkt aan een dienstverband bij Bayern München, toen trainer Niko Kovac behoorlijk onder druk stond. Ten Hag werd afgelopen zomer ook gelinkt aan Chelsea, dat woensdag de tegenstander is van Ajax in de Champions League. The Blues kozen er echter voor om Frank Lampard aan te stellen als de opvolger van de naar Juventus vertrokken Maurizio Sarri.

Related posts

1 Comment

Comments are closed.