Ajax evenaart bij overwinning op Chelsea record onder Danny Blind

Woensdagavond treft Ajax het Engelse Chelsea in de groepsfase van de Champions League. Ajax en Chelsea stonden nog nooit eerder in een officiële wedstrijd tegenover elkaar. Het team van Erik ten Hag kan zich geen betere start van het seizoen wensen, met dertien zeges en vier remises in zeventien officiële duels. Ook Frank Lampard lijkt bij Chelsea de boel op de rit te hebben gekregen. Elk van de laatste vijf officiële wedstrijden werd in winst omgezet. 

Ajax heeft sinds november 2005 niet meer drie opeenvolgende zeges in het hoofdtoernooi van de Champions League geboekt. Destijds werd onder leiding van Danny Blind van FC Thun (2-0 en 2-4) en Sparta Praag (2-1) gewonnen.

Chelsea verloor nog nooit een officiële wedstrijd tegen een Nederlandse club: De Londenaren wonnen tweemaal van Feyenoord in de Champions League in het seizoen 1999-2000. Sinds de 3-0 nederlaag in en tegen Barcelona in maart 2018 heeft Chelsea niet één van de acht uitduels in een Europese competitie verloren: zes zeges, twee remises. Dat is tevens de langste ongeslagen uitreeks van de Londenaren ooit in Europa.

Bron: Opta

Related posts

1 Comment

Comments are closed.